4 HOUTbaar HUIS woningen - Nieuwe Es

Oplevering eerste vier woningen HOUTbaar HUIS

In de woonbuurt Nieuwe Es in Hengelo heeft TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep vier houten rijwoningen geplaatst volgens het concept HOUTbaar HUIS van TBI WOONlab. Deze vier woningen zijn de allereerste woningen in Nederland die zijn gerealiseerd volgens het concept HOUTbaar HUIS. Op 5 juli 2021 zijn deze duurzame woningen opgeleverd aan de eerste huurders. EĆ©n van de vier woningen gebruikt Koopmans Bouwgroep als modelwoning voor bezichtigingen.

Monitoring van de woningen

De pilotwoningen in Hengelo worden gemonitord, met als doel onze modules door te ontwikkelen en te verbeteren. Elke woning is voorzien van een ander installatieconcept. Om de praktijkervaring te toetsen wordt data verzameld, geanalyseerd en vastgelegd om vervolgens het bouwkundige en installatietechnische ontwerp te optimaliseren. Daarnaast interviewen wij de bewoners over de beleving van de bewoonbaarheid, het binnenklimaat, de luchtkwaliteit en akoestiek. Op deze manier kunnen er zaken aan het licht komen die niet uit de cijfers te halen zijn.

De samenstelling

De vier HOUTbaar HUIS woningen zijn drie laags met een plat dak. Ieder huis is samengesteld uit negen houten woningmodules. De gevel is uniek en circulair vanwege de klikbare gevelstenen en de klikbare steenstrips. Op onze website vind je meer informatie over de variatiemogelijkheden van onze woningmodules.

IMG 2577 IMG 2640 0029 R H 4201 kl

Projectinformatie

  • Locatie: Hengelo
  • Opdrachtgever: Koopmans Bouwgroep
  • Status: Opgeleverd
  • Architect: Sustainer Homes

Meer informatieBlijf op de hoogte

Als woningcorporatie, projectontwikkelaar of belegger benieuwd naar de mogelijkheden van de duurzame & circulaire woningen van geWOONhout? Bel Bram Bevers op 06 50 22 67 63 of neem contact met ons op via het contactformulier: