9 HOUTbaar HUIS woningen - Hof van Tuunte

Op het Siloterrein op de hoek van de Landbouwstraat en de Tuuntestraat in Winterswijk bouwt Koopmans Bouwgroep negen houten woningen naar het concept HOUTbaar HUIS van TBI WOONlab. Deze woningen zijn onderverdeeld in vijf patio- en vier tuinwoningen. Naar verwachting wordt het project in Q3 opgeleverd incl. bestrating en beplanting rondom de woningen. Alle woningen zijn verkocht aan de nieuwe bewoners.

De eerste houten woningmodules uit de hal van geWOONhout

De patio- en tuinwoningen staan vlak naast het spoor. Daarom worden de woningen geplaatst op speciale dempende trilling ankers. Deze ankers bevatten een grote veer die ervoor zorgt dat de eventuele trillingen van de trein niet voelbaar zijn in de houten woning.

Het project Hof van Tuunte bevat de eerste seriematig geproduceerde woningen uit de assemblagefabriek van geWOONhout, volgens het concept HOUTbaar HUIS. Daarnaast zijn de vijf patiowoningen de eerste patiowoningen die zijn geplaatst volgens het concept HOUTbaar HUIS. De bovenverdiepingen van de patiowoningen waren naar wens in te delen door de kopers.

De woningen worden geïsoleerd middels een schelpen bed onder de vloer om optrekkend vocht te voorkomen. Zo’n bodemafsluiting is een geheel natuurlijk product, absorbeert vocht en heeft een goede warmte isolatie. Dit is een milieuvriendelijke en onkwetsbare manier om vochtproblemen tegen te gaan. Bij het project Nieuwe Es in Hengelo is deze optie getest en gemonitord om het te vergelijken met zand.

De samenstelling

Het project Hof van Tuunte bestaat uit vier tuin- en vijf patiowoningen. De vier tuinwoningen zijn tweelaags met plat dak en bestaan uit zes woningmodules. Drie van de vijf patiowoningen zijn tweelaagse woningen met plat dak en bestaan uit acht woningmodules per woning. Twee van de vijf patiowoningen zijn eenlaagse woningen met plat dak en bestaan uit zes woningmodules waarvan twee modules op de begaande grond. Elke woning wordt opgeleverd met keuken en badkamer die de kopers zelf hebben uitgezocht. Op onze website vind je meer informatie over de variatiemogelijkheden van onze woningmodules.

De gevelbekleding bestaat uit beigekleurige Tectiva platen gecombineerd met CO2 neutraal bamboe hout.

geWOONhout Hof van Tuunte Winterswijk mei 2022 geWOONhout Hof van Tuunte Winterswijk mei 2022 bouw Hof van Tuunte Winterswijk Artist Impression Koopmans Bouwgroep geWOONhout

Projectinformatie

  • Locatie: Winterswijk
  • Opdrachtgever: Koopmans Bouwgroep
  • Status: Opgeleverd
  • Architect: Sustainer Homes

Meer informatieBlijf op de hoogte

Als woningcorporatie, projectontwikkelaar of belegger benieuwd naar de mogelijkheden van de duurzame & circulaire woningen van geWOONhout? Bel Bram Bevers op 06 50 22 67 63 of neem contact met ons op via het contactformulier: