22 februari 2024

Volg de gratis online cursus Sustainable Building with Timber van TU Delft, FSC & geWOONhout

De inschrijving voor de gratis online cursus (MOOC: massive online open course) ’Sustainable Building with Timber’ op edX, het online educatieplatform dat in het leven is geroepen door Harvard en MIT, is vanaf nu open voor iedereen. Het is de eerste MOOC op het gebied van houtbouw: een mooie primeur! Op dit moment is de cursus al door duizenden deelnemers uit meer dan 100 landen gevolgd.

Deze houtbouw cursus is ontwikkeld door de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Forest Stewardship Council® (FSC), in samenwerking met geWOONhout.

Opbouw cursus

Deze cursus gaat dieper in op de volgende onderwerpen:

1. Why use Timber for Sustainable Building?
2. The Life Cycle of Timber Constructions
3. Basics & Principles in Timber Construction
4. Multi-Storey Timber Buildings
5. Advanced topics,
6. Prefabrication and Building Process Benefits

In het 6e onderdeel krijg je een virtuele rondleiding bij geWOONhout en Lister Building. Na het voorbereiden van de modules in onze assemblagehal in Wehl bezoeken Pablo (de presentator van de cursus) en Rudy (innovatiemanager) de bouwplaats waar de modules in korte tijd geplaatst worden. Ze bespreken de enorme voordelen van modulaire houtbouw op het gebied van snelheid, veiligheid en uitstoot.

Volg deze (Engelse) cursus om kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn voor het benutten van het grote potentieel van houtbouw én leer de belangrijkste partijen binnen deze sector kennen. Je kunt de cursus op elk moment beginnen en in je eigen tempo volgen. Schrijf je in voor de cursus 'Sustainable Building with Timber' >

"Ik wilde me inschrijven vanwege de kwalitatief hoogstaande docenten en omdat het een onderwerp is dat relevant is voor mijn werkgebied. Na het volgen van deze cursus begrijp ik het huidige en toekomstige potentieel van hout in de bouwsector beter. Mijn advies aan iedereen die erover denkt om deze cursus te volgen is: lees alle boeken uit de bronnen en bekijk elke video die in de cursus wordt aanbevolen."
- Efe Berberoglu, bouwkundig ingenieur uit Turkije.

Home for the future
De cursus is ontwikkeld in het kader van het HOME for the future project. Dit ambitieuze project, geïnitieerd door FSC® Nederland en FSC® Denemarken, wil de hoeveelheid hout uit duurzaam beheerde bossen dat wordt toegepast in sociale woningbouw vergroten. Het project omvat verschillende activiteiten: het verbeteren van de positie van hout als bouwmateriaal in de wetgeving, het vergroten van de kennis over bouwen met hout in de bouwsector en het produceren van levenscyclusanalyses (LCA's) en productkaarten (EPD's) die worden toegevoegd aan de Nationale Milieudatabase. Verder worden er tools ontwikkeld om de kosten en klimaatvoordelen van bouwen met hout beter in kaart te brengen. HOME for the future is onderdeel van het EU LIFE programma.

Een unieke samenwerking

De cursus ‘Sustainable Building with Timber’ is ontwikkeld door de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de TU Delft Circular Built Environment Hub, in samenwerking met VIA University College Denmark, FSC® Nederland, Ssse OvO associates architects, Lister Buildings, AMS Institute, Material District, geWOONhout, TBI woonlab, Waechter + Waechter architects en TU Darmstadt. We zijn trots dat wij aan zo'n mooie ontwikkeling hebben bijgedragen!

Terug naar nieuws

Meer informatieBlijf op de hoogte

Als woningcorporatie, projectontwikkelaar of belegger benieuwd naar de mogelijkheden van de duurzame & circulaire woningen van geWOONhout? Bel Bram Bevers op 06 50 22 67 63 of neem contact met ons op via het contactformulier: