14 maart 2022

Naar ouderwets recept, klaar voor de toekomst

Een beproefd en gewaardeerd recept, maar dan helemaal van deze tijd. Zo zou Bram, commercieel manager, het HOUTbaar HUIS-concept van TBI WOONlab omschrijven. Deze houten rijwoningen en appartementen worden gerealiseerd met de modules van geWOONhout en zijn de ideale duurzame woningen.

De indeling is zoals we die al jaren kennen van rijwoningen: keuken, toilet en woonkamer beneden, boven twee slaapkamers en een badkamer en mogelijk een derde verdieping met extra slaapkamer en opbergruimte. Met 60 tot 150 m2 maakt het een oer-Hollandse eengezinswoning. Alleen, dit is een eengezinswoning van nu. Ook de appartementen zijn opgebouwd uit dezelfde modules.

Herkenbaar van binnen, van buiten hoe jij het wilt

“De woningen die wij met de modules van geWOONhout realiseren zijn in alle opzichten duurzaam”, zo vertelt Bram. “Ze zijn 100% remontabel en stikstof- en CO2-negatief. Bovendien maakt het modulaire bouwen dat we binnen onze standaard veel variatie kunnen aanbieden. We kunnen de woningen afstemmen op de omgeving, de afwerkingsmogelijkheden en de wensen van verhuurders en bewoners.” Er zijn variaties mogelijk in volume, woonoppervlak, indeling en gevelafwerking. Op die manier is er genoeg ruimte om de woningen naar smaak én de eisen van de welstand aan te passen. De woning hoeft er bovendien niet per sé uit te zien als een houten woning.

Circulair bouwen met biobased materialen

In tegenstelling tot staal, beton en kalkzandsteen slaan we door gebruik te maken van hout CO2 op in onze woningen in plaats van dat we het uitstoten. Tevens passen we niet overbodig veel hout toe, we produceren 4 tot 6 keer meer woningen met dezelfde hoeveelheid hout ten opzichte van CLT-bouw. Een derde voordeel is dat we volledig prefabriceren: de complete woningen assembleren wij seriematig in de fabriek en hoeven we op locatie alleen nog te monteren. Hierdoor hebben we veel minder transportbewegingen en wordt de overlast voor omwonenden tot het minimum beperkt. Uiteraard draagt de vermindering van het transport ook fors bij aan de reductie van stikstof en CO2-uitstoot. Dat maakt de bouw van HOUTbare woningen snel, circulair en CO2-arm.

Terug naar nieuws

Meer informatieBlijf op de hoogte

Als woningcorporatie, projectontwikkelaar of belegger benieuwd naar de mogelijkheden van de duurzame & circulaire woningen van geWOONhout? Bel Bram Bevers op 06 50 22 67 63 of neem contact met ons op via het contactformulier: