19 september 2022

geWOONhout ontvangt subsidie van de Europese Unie

De Europese Commissie heeft naar aanleiding van de pandemie het uitgebreide en ambitieuze herstelprogramma Next Generation EU opgezet. Onderdeel hiervan is REACT-EU: Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe. Enerzijds is REACT-EU bedoeld om de EU landen uit de crisis te investeren, anderzijds is het bedoeld om er voor te zorgen dat de transitie naar een groene, digitale en veerkrachtige economie geen vertraging oploopt.

geWOONhout heeft deze subsidie ontvangen voor de verdere ontwikkeling van het bouwsysteem en het ontwikkelen van een digitaal platform voor het volledig integreren van de ontwerp- en productieprocessen m.b.t. het HOUTbaar HUIS. Het HOUTbaar HUIS is een innovatieve oplossing voor het bouwen van circulaire woningen uit houten modules. Dankzij slimme engineering en circulair materiaalgebruik wordt per woning gemiddeld 50 ton CO2 bespaard. De ontwikkelingen in het project zorgen ervoor dat het HOUTbaar HUIS op grote schaal een impact kan maken. Op naar een duurzame toekomst!

Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie.

Terug naar nieuws

Meer informatieBlijf op de hoogte

Als woningcorporatie, projectontwikkelaar of belegger benieuwd naar de mogelijkheden van de duurzame & circulaire woningen van geWOONhout? Bel Bram Bevers op 06 50 22 67 63 of neem contact met ons op via het contactformulier: